کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

عروسیماسالی زلیخا صبا ماسال تالش

ادامه عروسی ماسالی بخش سوم در زمان های دور:
همانطوریکه گفته شدبرگزاری عروسی در گذشته چند روزه بودو آغازش معمولادر روز یکشنبه بود.
در این روز گروه نوازنده نیز در سرا ی داماد حاضر میشدند وجشن به تمام معنی اغاز میشد.
ونوازنده سرنا هرنیمساعت به نیم ساعتدر گوشه تلار ویا ایوان ِخانه دامادشروع به نواختن میکرد درحقیقت با این کار اعلام میکرد که در این خانه عروسی است وبه این ترتیب دوست وآشنا خبر دار میشدن وبرا ی شرکت خودرا آماده میکردند.
ومهمانها شروع به آمدن وشرکت در این شادی را اغاز میکردند.
فامیل های نزدیک از همان روز اول در این شادی شرکت میکردند وکمک حال خانواده داماد بودندوتا اخرین روزی عروسی میماندند،وروز اخرکه روز اوردن عروس که معمولا روز چهار شنبه یا پنجشنبه بود.. ودراین مدت چند روزه شادمانی وتکمیلی شادمانی
که بسیار جالب بود بخصوص برای بچه ها بساط پهن کردن دست فروشهای تنقلاتی(چرچیه خِرش)در حیاط خانه داماد وعروس بود،که دراین چند روز هم به انها خوش میگذشت چون هم فروش داشتند وهم به بچه ها:
غذاهای عروسی در این مدت شامل فسنجان کباب انواع کوکو قیمه ماسالی واویشگا وکباب به همراه مخلفات خیار وترب وزیتون پرورده وترشی جات انگور وخربزه وغیره......
برای پخت ودرست کردن این غذا ها دوتا سه اشپز ووردست می آوردند،وسر آشپزها بیشتر مرد بودند وفامیل وجوانهاهم در کارها وسفره آرایی کمک میکردندومهمان های دعوت شده اغلب غروبها می امدند وبعد از شام دوران میدادند ومیرفتند ویا تا اخر می ماندند ودر بزم وبازیهایی که در عروسی های گذشته مرسوم بود می ماندندو هر کسی به نحوی در شادی شریک ومشغول بودند ادامه دارد
نگارنده زلیخا صبا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.