کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

سوره تالشی زلیخا صبا ماسالی تالش

دامدار های تالش بعداز جمع اوری شیر وجوشاندن آن به اندازه کافی وولرم شدن یک یا دوقاشق ماست به شیر ولرم اضافه میکنند وخوب بهم میزنند ورویشرا با پارچه ضخیم میپوشانند تاشیر تبدیل به ماست شودوبعداز جمع شدن ماست انرا در گوزه سفالی به اسم نِره میریزندوانرا تکان میدهندوهرچنددقیقه به چند دقیقه با چوب نازک وتمیز به داخل نِره کرده تا ببینند که ماست به کره تبدیل شده یانه وبعد آنرا درداخل یک ظرف بزرگ خالی کرده و کره رویش را میگیرند ودوغ خوشمزه را میجوشانند برای یادآوری باید گفته شودکه وقتی این دوغ برای دلمه بستن روی آتش گذاشتیم نباید ان را بهم بزنیم چون در ان صورت بریده وبصورت یک نواخت بسته نمی شود وبعد از بسته شدن ارام انرا با ملاقه در کیسه سفید میریزند واویزان میکنند تا آبش بچکد ووقتی ابش کاملا گرفته شد انرا در قابلمه می ریزند و به ان نمک فراوا ن که کا ملن شورشودمی زنندو انرا درخیک که یک وسیله که از پوست بزیاگوسفند برای نگهداری پنیر یا همین دوغ که به ان شوره می گویندبا نمک وخشک کردن اماده می کنند ووسیله خوبی برای نگهداری وماندگاری این گونه غذا های لبنی است میریزند و برای مصرف زمستانی ذخیره

میکنند

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.