کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

آشپزی فسنجان کباب زلیخا صبا ماسالی تالش

فسنجان کباب ماسالی یا ووزه ناره کباب 
مواد لازم برای فسجان 
مغز گردو حدودا پانصد تا شصد گرم یعنی دوکاسه پر مونیلکس یا دوسنگه خال تالشی
خروس یا اردک نر یک عدد رب انار دوتا سه قاشق غذا خوری نمک وفلفل وزرد چوبه ودارچین بخصوص اگر رب انار خیلی ترش است وبرای ملس شدن بستگی به ذایقه افراد خانواده دارد حدود دوقاشق مربا خوری شکر 
طرزتهیه
ابتدا مرغ ویا اردک را بعداز خوب تمیز کرد ن درسته ویا به چند تکه بزرگ قسمت کرده در قابلمه می چینیم وگردو را خوب میسابیم ویا مولینکش میکنیم ما ماسالیها رسم داریم که گردو را بحدی باید بسابیم که دانه درشت در ان نباشد بلکه بصورت خمیر شود ودر روی مرغ می ریزیم ورب انار وزرده چوبه را به همراه نمک هم اضافه کرده ومقدار پنج لیوان اب می ریزیم ومی گذاریم روی شعله البته نه ابتدا ارام تا بجوش بیاید وبعد حرارت را ملایم میکنیم وبعد از نیم ساعت یک لیوان اب سرد را کناری گذاشته وهر ده دقیقه به دقیقه این مقدار اب سرد رامقداری به ان اضافه میکنیم تا روغن گردو بیرون بزند واین مقدار اب بایدتا موقعیکه خامی مغز گردو از بین برود کم کم به خورش اضافه شود وقتی که حورش جا افتاد وباید فسجان کباب ابکی نباشد در جوشهای اخری دارچین وفلفل واگر خواستیم مقدارکم شکر را می ریزیم واین فسجان را بیشتر در کوچا کوچ قدیمی ومهمانی که سسش کم اب وبسیار خوشمزه است درست میکنیم 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.