کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

کوکوتی تی

فرهنگ وادب تالش

باقلی پلو زلیخا صبا ماسال تالش

باقلی پلو با گوشت
مواد لازم 
برنج 4 پیمانه
گوشت بدون استخوان نیم کیلو 
باقلی پاک کشده ودوپوست گرفته نیم کیلوتا هفصد گرم هرچه پر ملاط تر بهتر است
شوید برای لابلای برنج به اندازه کافی سیب زمینی رنده درشت برای ته دیگ 
نمک و زرد جوبه وپیاز
طرز تهیه 
ابتدا برنج را شسته وبه مدت دو تا سه ساعت در اب و نمک به اندازه دوقاشق غذا خوری می خیسانیم 
وسپس گوشت را به قطعات درشت با یک عدد پیاز تفت داده وبا مقداری آب میگذاریم ارام بپزد اگر باقلی که انشالله زود پز باشد بعد از شستن با مقدا یکی دو کفگیر از اب گوشت و نمک و زرد جوبه می پزیم البته نمیگذاریم که له شود بلکه مغز پخت می کنیم 
بعداز آماده شدن مواد داخل پلو آب را جوش آورده برای خوشرنگ شدن البته بسته به سلیقه ی آشپز وذایقه افراد خانواده دارد یک قاشق چای خوری زرد جوبه در داخل آب جوش میریزیم وباید این را عرض کنم که زردجوبه بسیار مفید و طبق شنیده ها ضد سزطان است 
بعد برنج را در داخل آب جوش آمده میریزیم وقتی برنج ری کرد ودر داخل اب دانه برنج بالا آمد آنرا در صافی خالی می کنیم 
ته قابلمه را روغن ریخته وسیب زمینی رنده شده در ته ان میریزیم وبعد یک کفگیر برنج ورویش شوید وبعد به انداز باقلی میریزیم وتا اخر لابلا مواد را در داخل برنج میرزیم تا بالا بیایدواگر خواستیم گوشت را در وسط برنج می گذاریم وگرنه گوشت را با سسش که قدری رب و چاشنی آب لیمو ویا اب غوره قبل از سرو پلو چند دقیقه روی دم می گذاریم دریک دیس جدا به همرا ه پلوسرسفره می اوریم وبرنج را به مدت نیم تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم بعد از اینکه بخار کرد دم میکنیم تا ته دیگش طلایی رنگ شود
نوش جان طرزتهیه از زلیخا صبا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.